Tuesday, February 1, 2011

SEBERAPA BERAT BLOG KORANG



Sejak beberapa hari ni gwa perasan yang blog ni semakin berat. Setiap kali loading mesti ambil masa untuk keluar paparan yang sepenuhnya. Gwa sebagai pengguna streamyx pun terasa lambat apatah lagi gwa gune broadband.

Gwa tak tahu kat bahagian mana yang membuatkan blog ni jadi berat, tapi sekejap lagi gwa akan buat kemaskini. Kalau berat sangat nanti takder sapa pulak nak datang.

Macamana nak check berat blog?  [..] Rasanya ramai dah tahu. Ini bagi yang tak tahu lagi. Sila ke iwebtool dan masukkan url blog korang kemudian klik check. Lepas tu akan keluar la maklumat berat blog korang. Pastikan berat blog korang bawah dari 100kb. Baru cepat loading kot.

Korang juga boleh check berat blog korang di rapid searchmetrics. Tool kat sini akan memaparkan maklumat lebih detail lagi berkaitan dengan coding yang diletakan dalam blog korang Berat gambar pun akan diberitahu. rujuk gambar bawah ni yer.     



 p/s : agak-agak BMI gwa skang ni bpe ek..haihh

7 pendapat korang:

suke_suki on February 1, 2011 at 7:58 AM said...

xpe...bmi tu da ok ok je... jgn risau.. =D

SyedGraphiX on February 1, 2011 at 10:47 AM said...

blog sy kurus je. hehe

~ Kak Azz ~ on February 1, 2011 at 4:40 PM said...

Blog akak ada masa mcm berat, ada masa mcm laju je.. Agaknya dia kenyang la tu... tu yg berat tu... hehe..

Myvitrd on February 1, 2011 at 7:26 PM said...

aku berat dah menuju ke Obes.. huhu.. harap2 blog kurus lagilah ni..

aDisH.sHidA on February 2, 2011 at 12:44 AM said...

atas pagar...kalau berat turun 1kg dah x normal :(

aDisH.sHidA on February 2, 2011 at 12:45 AM said...

oppppppppppppppps tersilap plak...egtkan pasal berat sendiri..hahahaa...berat blog rupanyer....ok je wat masa skrg..dah check smlm

KentangPanas on February 2, 2011 at 4:13 PM said...

menarik ni....

 

akuDia&kaMu Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template